Waarom DuoRoof?

Steden zijn gevoelig voor de gevolgen van klimaatverandering. De waarde van groene woonwijken wordt daarom steeds vaker ingezien. Toekomstbestendige woonwijken dienen over enkele jaren energieneutraal of -leverend zijn. DuoRoof speelt een belangrijke rol in het realiseren van een energiezuinige, natuurinclusieve en duurzaam gebouwde omgeving.

DuoRoof wekt energie op en zorgt tegelijkertijd voor een groene leefomgeving. Daarmee is DuoRoof dé perfecte oplossing voor het verduurzamingsvraagstuk. Alle hellende daken tot 45 graden zijn geschikt voor de toepassing van DuoRoof.

1 %
Besparing elektriciteit in de zomer
1 °C
Koeler binnen
1 %
Warmte wordt buiten gehouden
1 %
Meer energie uit zonnepanelen

Wat is DuoRoof?

DuoRoof combineert het beste van twee werelden op één hellend dak; Sedum en zonnepanelen. Deze combinatie maakt dat DuoRoof op alle vlakken bijdraagt aan duurzaamheid. Het DuoRoof is meer dan een dak dat alleen bescherming biedt. Het wekt energie op, gaat wateroverlast tegen, verbetert de luchtkwaliteit en zorgt voor een lagere omgevingstemperatuur.

DuoRoof is op verschillende manieren toe te passen. Elk dak is anders en daarom voorzien we u graag van projectspecifiek advies.

Wekt energie op
Zorgt voor schonere lucht
Verlaagt de omgevingstemperatuur
Verhoogt biodiversiteit

Waaruit bestaat DuoRoof?

Een groendak, zonnepanelen, irrigatie en valbeveiliging. Dat zijn de vier bouwstenen van een DuoRoof. Elk onderdeel levert zijn eigen bijdrage aan het realiseren van een geslaagd DuoRoof project. Onze adviseurs verbinden verschillende partijen om dit als totaalconcept aan te kunnen bieden. Hieronder leest u meer informatie over de afzonderlijke onderdelen.

Groendak

Een DuoRoof bestaat onder andere uit een hellend dak waarop Sedum wordt aangebracht. Wij werken hiervoor samen met Sempergreen. Zij beschikken over de juiste kennis en producten om een hellend dak te voorzien van Sedum. Er worden speciale Sedummixmatten type T gebruikt, deze zijn voorzien van een verstevigde drager waardoor deze geschikt zijn voor een helling tot 45 graden. Een groendak bestaat altijd uit meerdere lagen. Onderliggend aan de Sedummixmat wordt altijd een substraatlaag aangebracht. Er zijn twee systeemopbouwen beschikbaar, een dampopen en een dampdichte constructie. De keuze is afhankelijk van het type dak. Hierover geven we u graag advies.

Zonnepanelen​

Zonnepanelen zijn een waardevolle toevoeging op woningen. Het zorgt ervoor dat de bewoner wordt voorzien van groene energie. In de huidige maatschappij zien we dat zonnepanelen onmisbaar zijn geworden op het dak. Daarom zijn ook zonnepanelen onderdeel van het duurzame dakconcept DuoRoof. Om te kunnen voldoen aan uw wensen hebben we nauw contact met verschillende leveranciers. Deze zijn betrouwbaar en leveren zonnepanelen van hoge kwaliteit.
We denken graag mee in de keuze voor de juiste leverancier van zonnepanelen voor uw project. Kiest u voor een indak-systeem, glas-glas paneel, meer of minder rendement of vind u de esthetische waarde belangrijk? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Valbeveiliging

Voor een kwalitatief groendak voorzien van zonnepanelen is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Om veilig te werken op hellende daken is valbeveiliging onderdeel van het DuoRoof. Door direct bij installatie de dakbeveiliging te implementeren is het dak altijd zorgeloos te betreden. Er zijn verschillende opties als het gaat om valbeveiligingssystemen. Zo kunt u voor uw project kiezen voor een zichtbare of onzichtbare oplossing. We werken nauw samen met verschillende gespecialiseerde bedrijven waardoor we u kunnen voorzien van advies over de beste oplossing voor uw project.

Irrigatie

Om een blijvend groen resultaat van het groendak te garanderen is het aanbrengen van irrigatie een vereiste. Sedum is van nature een sterke plant en heeft alleen water nodig bij aanleg en tijdens langdurige droogte. Omdat het voor een bewoner niet makkelijk is om een hellend dak te betreden, wordt er in de nok van het dak een druppelleiding aangebracht. Dit zorgt er voor dat het bewateren van het dak zo makkelijk mogelijk gemaakt wordt. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals een analoog of computergestuurd systeem. We bespreken graag met u wat de benodigde oplossing is voor uw project.